top of page

Verbinding - Rasa, travelling exhibition (BE), 21 SEPT 2020 - 27 SEPT 2021

We zijn uit het oog verloren dat de natuur deel is van ons en dat wij deel zijn van de natuur. Alles in de natuur heeft een onderlinge samenhang en op onze beurt zijn wij verbonden met alles wat leeft.


VERBINDING is een tentoonstelling met wonderkamers die vertrekt vanuit een holistische benadering en kunst, naturalia en ideeën van kunstenaars, filosofen en wetenschappers samenbrengt over mens, aarde, natuur.


VERBINDING wil kinderen aanwakkeren en inspireren om hun relatie met de natuur te onderzoeken. Al spelend worden zij aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te ontdekken over hoe zij anders kunnen omgaan met onze unieke planeet.


VERBINDING bestaat uit twee kabinetten met kleine kunstwerken, video’s en naturalia. Een reeks borden met vragen verspreid in de ruimte zetten aan tot filosoferen.


De aarde is niet enkel de omgev­ing waarin wij lev­en. Wij zijn haar. Wij zijn deel van haar en zij is in ons en daarom dra­gen wij haar alti­jd met ons mee. - Thich Nhat Han


Carried by Generations Medusa

Koen Vanmechelen

Een glazen ei ligt versteend in een nest gemaakt van kippenpootjes. Daarnaast staat een hybride soort, een mengeling van een kip en een krokodil. Wat hebben deze soorten met elkaar vandoen? Kippen zijn grappige en schrikkerige loopvogels die al duizenden jaren samen met de mens leven. Krokodillen zijn echter gevaarlijke reptielen en een stuk minder leuk. We leven liever ver van hen. Een snaveltje versus een stel keigrote tanden, veren versus pantserschubben, een klein kopje versus een massieve schedel. Deze twee dieren kunnen niet meer van elkaar verschillen dan ze nu doen. Straf genoeg is dit duo wel onlosmakelijk met elkaar verbonden, vertelt dit werk Medusa. Miljoenen jaren geleden leefde er een reptiel dat verre voorouder van de kip en de krokodil is. Het gaat om een dier dat nog een stuk gevaarlijker was dan de krokodil; de T-Rex. Vreemd toch hoe verschillende soorten door de geschiedenis evolueren. Hoe komt dat? Wat als kip en krok zich hadden vermengd in een nieuwe soort: de kipkrok? Het glazen ei in het nest vertelt ons dat in de toekomst alles kan, de wereld is transparant. Wie goed luistert, hoort de kipkrok al van ver komen aantrippelen. Pas op voor haar tanden.VERBINDING toont werk van kunstenaars (o.v) : Agnieszka Lepka (PO), AnneMarie Maes (BE), Bronwyn Katz (ZA), Gino Rizzi (IT/BE), Koen Vanmechelen (BE), Ledelle Moe (ZA), Lizan Freijsen (NL), Shaakira Jassat (ZA/NL), Stefaan van Biesen (BE), Thijs Van der Linden (BE) en Tinka Pittoors (BE).


Met een ‘Brief aan de aarde’ spreken kinderen hun hoop en vragen uit voor de toekomst en verbinden ze zich met andere kinderen en organisaties die hun bezorgdheid omtrent de aarde delen.

VERBINDING is er voor kleine en grote mensen vanaf 9 jaar VERBINDING reist rond seizoen 2020/2021Bezoek

Van 8 februari 2021 tot 1 maart 2021CC Coloma - Sint-Pieters-Leeuw - Annulatie Corona


Van 1 maart 2021 tot 15 maart 2021

Cultuurcentrum Brasschaat


Van 15 maart 2021 tot 29 maart 2021

CC WestRand - Dilbeek - Annulatie Corona


Van 29 maart 2021 tot 26 april 2021

...


Van 26 april 2021 tot 10 mei 2021

Cultuurcentrum Beringen


Van 10 mei 2021 tot 31 mei 2021

C-mine - Genk


Van 31 mei 2021 tot 14 juni 2021

CC Vleeshuis - Lier


Van 13 september 2021 tot 27 september 2021

CC Sint-Niklaas


For more info, please visit rasa.be
Tags:

Comments


bottom of page